Verdergaan naar hoofdinhoud

Commissie SALES standaard

Zoeken
Sales Commissie
Vastgoed Commissie
  
Commissie SALES standaard > Discussie > Afleverdatum element in de orderregel van de ORDRSP  

Discussie: Afleverdatum element in de orderregel van de ORDRSP

De inhoud van dit item wordt als e-mailbericht verzonden aan de persoon of groep die aan het item is toegewezen.
VersiegeschiedenisVersiegeschiedenis

Titel

Afleverdatum element in de orderregel van de ORDRSP 

Soort verzoek

Uitbreiding functionaliteit 

Prioriteit

1) Must 

Releasenummer

 

Hoofdtekst discussie

In alle vorige versies van de ORDRSP (zoals Ins_008) zitten op orderregel niveau elementen m.b.t. de Afleverdatum. Dit is niet (meer) aanwezig in de InsBou_003 Bij een volledige nalevering van een orderregel is het niet mogelijk dit terug te melden in de ORDRSP. PartialDelivery dekt de lading niet.

RFC tekst

"Deellevering wordt levering en aangepast. Gata mee in April 2015. De beschrijving bij deelleveringen wekt de suggestie dat er op bevestiginsregel-niveau inderdaad een ""geplande leverdatum"" zou moeten zijn. Uit de IC: ""Indien de leverancier een orderregel in een aantal deelleveringen wil uitleveren bevat het gepland te leveren aantal de totale uit te leveren hoeveelheid (som van de deelleveringen). De geplande leverdatum wordt leeg gelaten. Op deellevering niveau worden alle geplande deelleveringen opgenomen, daarbij aangevend het aantal met welke leverdatum."" Ik denk echter dat we er ook zijn met een iets andere beschrijving van het gebruik van deel-leveringen. Als we dat element zien als ""Leveringen"" waar zowel volledige uitleveringen op een bepaald moment vastgelegd worden (1x) als deel-leveringen (meerdere regels) dan zijn we er toch ook? Voordeel is dat we per orderregel ook maar 1x Leverdatum- en Levertijdvak-elementen hebben. Model + Schema + chck gebruiksregsldoc en andere verwijzingen"

Antwoorden

Westerkamp, JanGeen aanwezigheidsgegevens (4-12-2014 10:39): Voor de orderbevestigingsregel(s) geldt de afleverdatum die op kopniveau is weergegeven, voor naleveringen (deelleveringen) geldt de datum op dat niveau.
Eddy GeurtsGeen aanwezigheidsgegevens (11-11-2014 7:53): Is event. ook een oplossing, als daarmee ook de elementnaam maar veranderd van PartialDelivery naar bv. Delivery. En de teksten dienen aangepast te worden.
Hans WalraveGeen aanwezigheidsgegevens (10-11-2014 14:50): De beschrijving bij deelleveringen wekt de suggestie dat er op bevestiginsregel-niveau inderdaad een "geplande leverdatum" zou moeten zijn. Uit de IC: "Indien de leverancier een orderregel in een aantal deelleveringen wil uitleveren bevat het gepland te leveren aantal de totale uit te leveren hoeveelheid (som van de deelleveringen). De geplande leverdatum wordt leeg gelaten. Op deellevering niveau worden alle geplande deelleveringen opgenomen, daarbij aangevend het aantal met welke leverdatum." Ik denk echter dat we er ook zijn met een iets andere beschrijving van het gebruik van deel-leveringen. Als we dat element zien als "Leveringen" waar zowel volledige uitleveringen op een bepaald moment vastgelegd worden (1x) als deel-leveringen (meerdere regels) dan zijn we er toch ook? Voordeel is dat we per orderregel ook maar 1x Leverdatum- en Levertijdvak-elementen hebben.
Daniƫlle HoekstraGeen aanwezigheidsgegevens (26-8-2014 14:07): Eddy, bedankt voor het indienen! Vanuit Technische Unie sluiten we ons hier volledig bij aan.

Compatibiliteit

Niet bekend 

Verwante discussies

 

Van toepassing op

/002/Orderbevestiging/Orderbevestigingsregel

Wijzigingverzoek

2014/020

Status van discussie

Gesloten 

Toegewezen aan

CCS 
Bijlagen
Versie: 7.0 
Gemaakt om 19-8-2014 9:39  door Eddy Geurts 
Laatst gewijzigd op 3-3-2015 14:01  door Marc Habets