Verdergaan naar hoofdinhoud

Commissie SALES standaard

Zoeken
Sales Commissie
Vastgoed Commissie
  
Commissie SALES standaard > Discussie > Verwante producten (productrelaties)  

Discussie: Verwante producten (productrelaties)

De inhoud van dit item wordt als e-mailbericht verzonden aan de persoon of groep die aan het item is toegewezen.
VersiegeschiedenisVersiegeschiedenis

Titel

Verwante producten (productrelaties) 

Soort verzoek

Nieuw bericht 

Prioriteit

2) Should 

Releasenummer

INSBOU 005 

Hoofdtekst discussie

Zie bijlage; Toevoegen van de mogelijkheid van product naar producten verwijzingen met daarbij een type zoals "past op", "vergelijkbaar met" etc.

RFC tekst

Zie bijlage, toevoegen van een aantal velden

Antwoorden

Luuk d'HoogheGeen aanwezigheidsgegevens (28-3-2018 12:33): [SALES Cie 6 maart 2018] doorzetten naar IC Wijzigingsverzoeken
Luuk d'HoogheGeen aanwezigheidsgegevens (19-12-2017 14:50): Update [SALES Cie 21-11-17]: is opgepakt door een aparte werkgroep. Er wordt geprobeerd om voor de volgende SALES Cie vergadering een voorstel in te dienen. De voortgang wordt dan besproken.
Daniëlle HoekstraGeen aanwezigheidsgegevens (9-6-2017 13:32): Niet als dit een belemmering gaat zijn voor de publicatie van INSBOU005 "op korte termijn". Is het een idee om hier een apart bericht voor kunnen opstellen? Het is tenslotte geen basis voor een product/artikelopname. Dan kunnen we die toevoegen zodra gereed...
René van BlarcumGeen aanwezigheidsgegevens (6-6-2017 15:59): Wij willen dit wel in INSBOU005 hebben.
Daniëlle HoekstraGeen aanwezigheidsgegevens (31-3-2017 16:50): Laten we deze naar versie 006 overhevelen?
Peter van de SandeGeen aanwezigheidsgegevens (16-9-2016 11:07): Ik mis de mogelijkheid voor een relatie: "Gespiegeld artikel" (codering MIR) bijv. artikel "Sluitlijst Rechts sluitend" en een artikel "Sluitlijst links sluitend".
Daniëlle HoekstraGeen aanwezigheidsgegevens (21-1-2016 15:00): Inmiddels hebben we het document doorgenomen en we hebben behoorlijk wat opmerkingen hierover. Technische Unie heeft zelf al artikelrelaties live staan, in verschillende vormen en we missen een aantal zaken in dit voorstel wil het voor ons werkbaar zijn: 1. Relaties leggen op artikelniveau (handelsniveau) i.p.v. productniveau. Anders moet elke ontvanger dit zelf weer gaan vertalen naar de juiste verkoopeenheden. Dus Productcode gerefereerd product => vervangen door Artikelcode leverancier. Geeft tevens direct de mogelijkheid om meerdere verpakkingsvormen/aantallen te relateren. 2. We missen een veld Indicatie Verplichte relatie: producten moeten beide gekocht worden, wil het een werkend product opleveren. “Does not work without” relatie. 3. We missen een veld Indicatie Verplichte hoeveelheid in relatie: product moet gecombineerd worden met minimaal X aantal gerelateerde artikelen voor een werkend product. “Works only with X related products”. 4. Voor relatietype BE2 (belongs to), is het wenselijk om hierbij onderscheid te kunnen maken in het tweerichtingsverkeer van een relatie, net zoals de codes CON en POF elkaars tegengestelde zijn. 5. Bij de velden Aantal ingesloten / eenheid ingesloten staat nu vermeld: Nuttig bij bijv. “contains”. Hierbij kan de fabrikant duidelijk aangeven dat bijv. 4 stuks ophangbeugels bijgeleverd worden. Tekst graag aanpassen: Alleen te gebruiken bij “contains”. Hierbij kan de fabrikant duidelijk aangeven dat bijv. 4 stuks ophangbeugels erbij besteld kan worden. 6. Wat wordt bedoeld met Voorganger? Wil je vanuit oud naar nieuw OF van nieuw naar oud? Technische Unie werkt van oud > nieuw. Zie tekst: Voorgangers via deze route, bijv. een code voor 100% voorganger en een andere voor gedeeltelijke voorganger. Hiermee zijn dan meerdere voorgangers op te geven. 7. Voor relatie types COM, BE2, FI2 bepalen of en wat het max. te leggen artikelrelaties onder het hoofd artikel kan zijn. Ter voorkoming van een overload aan relaties. 8. We missen de mogelijkheid om “Blokken” te kunnen maken in de artikelrelaties, bijv. opsplitsing o.b.v. klassenaam. Voor een duidelijke opsplitsing in waarvoor de relaties dienen. Anders ontstaat er 1 onoverzichtelijke lijst waar de klant niet meer kan zien wat wat is. Geen vrije tekstveld blokken maken, maar wens standaard op te splitsen op bijv. klassenaam. 9. Het aanleggen van deze relaties alleen toestaan wanneer de handelsinformatie compleet is gevuld en ETIM minimaal 80% is gevuld. Technische Unie en nog belangrijker de klant hebben informatie nodig om de waarde van een relatie te kunnen toetsen.
Arian HaeserGeen aanwezigheidsgegevens (24-11-2015 9:04): Ja, zeker, maar misschien wel met een eigen type. "RES"
Eddy GeurtsGeen aanwezigheidsgegevens (24-11-2015 8:47): Vindt je dat reserve onderdelen hier ook toe horen of moeten die apart gemerkt worden?
Arian HaeserGeen aanwezigheidsgegevens (23-11-2015 16:03): Het gaat hier om referenties door de fabrikant geleverd! Dus hoe de fabrikant het aan elkaar koppelt is iets minder relevant. Dit gaat om een simpele lijst van producten die bij "dit" product horen of passen.
Eddy GeurtsGeen aanwezigheidsgegevens (19-11-2015 9:09): Wij hebben dit operationeel. De uitdaging ligt meer in het feit dat bij een schakelaar een wip en afdekraam hoort. Die wippen en afdekramen zijn er in meerdere kleuren. Maar als je voor de wip kleur RAL9001 kiest dan moet je voor het raampje dezelfde kleur kiezen. Dit is nog de meest simpele uitdaging, omdat je dat via de kenmerken kunt doen, maar je moet dan vastleggen welk kenmerk daarvoor gebruikt moet worden. Wij hebben dit momenteel nog niet geautomatiseerd.
Daniëlle HoekstraGeen aanwezigheidsgegevens (18-11-2015 16:10): Vanuit Technische Unie zullen we in januari komen met een reactie. We hebben even de tijd nodig om dit voorstel tegen onze eigen inrichting aan te houden. Wat Jan aangeeft is inderdaad belangrijk. Een relatie leggen is 1 ding, die relatie up-to-date houden is nog lastiger dan de basis productdata goed houden.
Westerkamp, JanGeen aanwezigheidsgegevens (17-11-2015 14:20): We moeten wel aandacht besteden aan het beheer van deze 'relaties' zoals wat gebeurt er als een artikel binnen een relatie wordt vervangen door een ander artikel; blijft de relatie van kracht of kan het ook zijn dat de relatie dan niet langer van toepassing is. Maw het in een bericht weergeven van dit soort relaties is geen rocket sience, het beheer binnen de inhouse applicaties is wel wat om over na te denken.

Compatibiliteit

Niet bekend 

Verwante discussies

 

Van toepassing op

 

Wijzigingverzoek

 

Status van discussie

Gesloten 

Toegewezen aan

CCS 
Bijlagen
RFC Verwante producten.pdf    
Versie: 15.0 
Gemaakt om 17-11-2015 9:54  door Arian Haeser 
Laatst gewijzigd op 28-3-2018 12:33  door Luuk d'Hooghe