Verdergaan naar hoofdinhoud

Commissie SALES standaard

Zoeken
Sales Commissie
Vastgoed Commissie
  
Commissie SALES standaard > Discussie > Type taalonafhankelijk maken  

Discussie: Type taalonafhankelijk maken

De inhoud van dit item wordt als e-mailbericht verzonden aan de persoon of groep die aan het item is toegewezen.
VersiegeschiedenisVersiegeschiedenis

Titel

Type taalonafhankelijk maken 

Soort verzoek

Wijziging huidige functionaliteit 

Prioriteit

2) Should 

Releasenummer

INSBOU 005 

Hoofdtekst discussie

Op dit moment is het attribuut Typein meerdere talen op te voeren. Dit klopt in de basis niet en zou taal onafhankelijk moeten zijn. Als de type namelijk verandert, zal ook de identificatie code moeten veranderen. Type is een wezenlijk onderdeel van de identificatie van een product. Engels, Frans of Duits, type 435 van Sphinx blijft 435, Glof GTI van Volkswagen blijft GTI. Weergave in bijv. Hebreeuwse, Griekse of Russische tekens heeft hier niets mee te maken. Dat zal de ontvangende partij zelf moeten doen. Denk bijv. ook aan het leggen van artikelrelaties: "passend op serie/type..." Dat is identificerend in het zoeken en leggen van de juiste relaties.

RFC tekst

 

Antwoorden

Arian HaeserGeen aanwezigheidsgegevens (16-10-2017 11:22): Uit de oudste beschrijving die ik kon vinden (zie bijlage) wordt het niet helder wat nu precies de definitie is. Ik had namelijk het gevoel dat het vaak eerder een soort codering is en niet zozeer een stuk vrije tekst is. @Hans Hilker, is dat echt het type of de omschrijving? Als het het type is, ja, dan moet je denk ik wel taal-afhankelijk zijn/blijven... @GS1 zijn hier regels voor rond uitgeven van GTINs etc.?
Hans HilkerGeen aanwezigheidsgegevens (19-9-2017 8:46): Graag het type taalafhankelijk houden. Het is gebruikelijk om ook de naam van het type te vertalen. Een klein voorbeeld: artikel B779762 heet bij Gamma Écran de jardin Écosse in het Frans en Tuinscherm Schotland in het Nederlands. De Duitse OWA-plafondplaat type Sternbild wordt in Engeland en Frankrijk als Constellation verkocht. Zo zullen er nog legio andere voorbeelden zijn.
Luuk d'HoogheGeen aanwezigheidsgegevens (1-8-2017 14:21): Doorzetten naar IC Wijzigingsverzoeken Akkoord om Merk, Serie en Type taalonafhankelijk te maken TENZIJ er commentaar op komt. Aan ieder het verzoek om dit in het portal in te geven.

Compatibiliteit

Niet bekend 

Verwante discussies

 

Van toepassing op

productbericht

Wijzigingverzoek

 

Status van discussie

Gesloten 

Toegewezen aan

CCS 
Bijlagen
Type.png    
Versie: 4.0 
Gemaakt om 24-1-2017 15:10  door Daniëlle Hoekstra 
Laatst gewijzigd op 16-10-2017 11:22  door Arian Haeser