Verdergaan naar hoofdinhoud

Commissie SALES standaard

Zoeken
Sales Commissie
Vastgoed Commissie
  
Commissie SALES standaard > Discussie > CBS code hernoemen naar Goederencode  

Discussie: CBS code hernoemen naar Goederencode

De inhoud van dit item wordt als e-mailbericht verzonden aan de persoon of groep die aan het item is toegewezen.
VersiegeschiedenisVersiegeschiedenis

Titel

CBS code hernoemen naar Goederencode 

Soort verzoek

 

Prioriteit

3) Could 

Releasenummer

INSBOU 005 

Hoofdtekst discussie

Er is vraag naar diverse goederencodes, soms vraagt men om een HS code, soms Taric, soms CBS. In de basis zijn deze nummers allemaal hetzelfde. Nu beschrijft de standaard dat de CBS code gevraagd wordt, maar Goederencode omvat alle typen.
GS=HS code : 6 cijferig (de basis van de GN code, wordt wereldwijd gebruikt)
GN code=CSB code : 8-cijferig (GS/HS code + 2 cijfers positie 7 en 8, alleen gebruik binnen EU)
TARIC code : 10 cijferig: GN code + 2 cijfers positie 9 en 10 (douane code)

RFC tekst

Veld CBS code hernoemen maar “Goederencode”; dit dekt de gehele lading van de HS/GN/CBS en Taric code.

Antwoorden

Daniëlle HoekstraGeen aanwezigheidsgegevens (4-8-2017 10:45): Luuk, waarom dan an11? wanneer er dus max 10 cijfers in mogen? Waarvoor is die 11e positie? En als CBS => goederencode wordt, waarom is dan nog een optioneel attribuut erbij nodig? En wat voor attribuut is dat dan? Zou het niet zuiverder zijn dan om er 3 losse velden van te maken? Ipv dat iedereen de gewenste waarde via allerlei business rules eruit moet herleiden?, dus GS, GN en Taric. Laatste vraag: zijn GS en HS de internationale afkortingen of de Nederlandse? Zou fijn zijn wanneer in de toelichting van het veld/de velden dit toegelicht kan worden. Scheelt weer een vertaalslag.
Luuk d'HoogheGeen aanwezigheidsgegevens (1-8-2017 14:36): Hernoeming is akkoord. Tevens een nieuwe RFC aanmaken voor de mogelijkheid om een optioneel attribuut toe te voegen. En veld aan te passen naar an11.
Daniëlle HoekstraGeen aanwezigheidsgegevens (28-7-2017 12:31): Eens met Hans. CBS-code laten zoals deze is. Dan liever optioneel veld HS-code toevoegen
Hans WalraveGeen aanwezigheidsgegevens (12-6-2017 14:00): Wat mij betreft geen algemeen veld van maken, want dan weet je niet meer wat voor code er in staat. Beter dan afzonderlijke codes opnemen, of zoals in UBL, met codelijsten werken, zodat je kan aangeven welk soort code je meegeeft.
René van BlarcumGeen aanwezigheidsgegevens (12-6-2017 11:56): GS=HS code : 6 cijferig (de basis van de GN code, wordt wereldwijd gebruikt) GN code=CSB code : 8-cijferig (GS/HS code + 2 cijfers positie 7 en 8, alleen gebruik binnen EU) TARIC code : 10 cijferig: GN code + 2 cijfers positie 9 en 10 (douane code)

Compatibiliteit

Niet bekend 

Verwante discussies

CBS-nummer verplicht stellen 

Van toepassing op

 

Wijzigingverzoek

 

Status van discussie

Gesloten 

Toegewezen aan

CCS 
Bijlagen
Versie: 9.0 
Gemaakt om 6-6-2017 16:09  door René van Blarcum 
Laatst gewijzigd op 4-8-2017 10:45  door Daniëlle Hoekstra