Verdergaan naar hoofdinhoud

Commissie SALES standaard

Zoeken
Sales Commissie
Vastgoed Commissie
  
Commissie SALES standaard > Discussie > Opsplitsen land van herkomst en land van oorsprong  

Discussie: Opsplitsen land van herkomst en land van oorsprong

De inhoud van dit item wordt als e-mailbericht verzonden aan de persoon of groep die aan het item is toegewezen.
VersiegeschiedenisVersiegeschiedenis

Titel

Opsplitsen land van herkomst en land van oorsprong 

Soort verzoek

Fout in schema 

Prioriteit

2) Should 

Releasenummer

INSBOU 005 

Hoofdtekst discussie

Land van oorsprong en land van herkomst zijn twee verschillende types. Ze zouden volgens mij beide onafhankelijk van elkaar gevuld moeten kunnen worden met een waarde uit de codelijst EANCOM Manual deel III data element 3207. Daarnaast hoort land van oorsprong op productniveau thuis, land van herkomst wil ik graag ter discussie stellen.

RFC tekst

Land van herkomst en land van oorsprong zijn twee verschillende types. In het artikelbericht is land van oorsprong nu een onderdeel van de artikelherkomst

Antwoorden

Luuk d'HoogheGeen aanwezigheidsgegevens (19-12-2017 16:15): [SALES 21-11-17] Toekennen Herkomst = artikelbericht, oorsprong = productbericht. Opsplitsen zorgt voor duidelijkheid. De locatie in het bericht wel juist bepalen
René van BlarcumGeen aanwezigheidsgegevens (15-12-2017 10:00): Land van oorsprong is waar het product gefabriceerd is, dus dat is een producteigenschap. Land van herkomst verteld waar het product vandaan komt voorafgaand aan de invoer.
Daniëlle HoekstraGeen aanwezigheidsgegevens (17-11-2017 10:29): Opsplitsing prima, mits dit duidelijk onderbouwd kan worden met de definities. De belangrijkste om in de standaard te houden is degene die gebruikt wordt voor Leveranciersverklaring van Oorsprong, dat is het wettelijke veld. Ik zou dit echter wel op artikelniveau willen behouden. Het product is objectief, beschrijft puur wat het is, is geen verkoop eenheid en kan volgens omschrijving "overal ter wereld" geproduceerd worden. Een artikel is wel de verkoopeenheid, heeft een waarde, heeft een productielocatie en komt dus ergens specifiek vandaan. De wetgeving vraagt deze informatie op het unieke geproduceerde en verpakte artikel, niet het product.

Compatibiliteit

Niet bekend 

Verwante discussies

 

Van toepassing op

 

Wijzigingverzoek

2017/017

Status van discussie

Gesloten 

Toegewezen aan

CCS 
Bijlagen
Versie: 4.0 
Gemaakt om 31-10-2017 15:04  door René van Blarcum 
Laatst gewijzigd op 19-12-2017 16:15  door Luuk d'Hooghe